Mataró

Comunicat urgent del Grup Municipal Socialista sobre l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

  • Actualitzat:
  • Creat:

Tal com hem vingut fent al llarg de tot el procés que ens ha dut fins al dia d’avui, ens refermem el nostre compromís amb el diàleg i la sortida negociada al conflicte

En relació a la decisió de l’Audiència Nacional de dictar presó incondicional i sense fiança als presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, des del Grup Municipal Socialista de Mataró volem manifestar els següents punts:

El nostre respecte a les decisions judicials, però aquest respecte no ens impedeix el nostre dret de poder opinar i criticar els seus continguts i el seu impacte social. 

Actes judicials tenen efectes polítics, i afecten sobre la convivència ciutadana i la situació política; per això considerem un immens error aquesta decisió i reclamem la revisió urgent d’aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d’aquestes dues persones. No comprenem que s’acusi de sedició als organitzadors de les protestes.

No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social i política, que ens porti cap un trencament més agut que acabi impedint el diàleg i l’acord.

Tal com hem vingut fent al llarg de tot el procés que ens ha dut fins al dia d’avui, ens refermem el nostre compromís amb el diàleg i la sortida negociada al conflicte, i en la defensa de la convivència i de la unitat de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia, que ens emparen a tots i totes.

Per tot això apel·lem a la responsabilitat dels grups municipals de l’Ajuntament de Mataró i al conjunt de la ciutadania que, entre tots, busquem aquests espais i punts d’entesa.

 

Mataró i Catalunya ho necessiten. 

Fitxers adjunts: