Mataró

Declaració Institucional que presenten el Grup Municipal Socialista

  • Actualitzat:
  • Creat:

Un any dels atemptats sacsejaren el cor de Barcelona i hores més tard la ciutat de Cambrils

El 17 i 18 d'agost de l'any 2017, Barcelona i Cambrils foren objecte d'un terrible atemptat terrorista que deixà el funest record de 16 víctimes mortals i més d'un centenar de persones ferides.

Aquells atemptats sacsejaren de ple La Rambla, el cor de Barcelona, artèria cívica i cultural de la ciutat, i hores més tard la ciutat de Cambrils.

Foren les pitjors hores del nostre país, però al mateix temps la ciutadania mostrà el millor de la nostra societat: la solidaritat. Aquesta mostra de fraternitat es transformà de seguida en un clam massiu de llibertat, tolerància i pau, que s'expressà sota el missatge "No tenim por".

Persones de totes condicions, procedències, pensaments i creences ens unírem en un clam de pau i respecte.

Igualment unànime va ser el reconeixement de la ciutadania al paper que hi van jugar el personal sanitari i els Mossos d’Esquadra.

No oblidem que fa unes setmanes van ser detinguts dos individus a la nostra ciutat en una operació antiterrorista portada a terme per la Guàrdia Civil. I que fa uns dies un atemptat contra agent de l’autoritat a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Cornellà, qualificada pel cos policial com a atemptat terrorista.

És per això que els Grups Municipals ens reunim al voltant d’un clam que recorregué el món fa un any, per a reivindicar una societat oberta, respectuosa, de pau i sense por, i demanem els següents acords:

Expressar el més sentit condol i respecte a totes les víctimes, així com als seus familiars i amics, i amb l’Ajuntament de Barcelona. Mataró i la seva ciutadania està al seu costat, i els dona tot l’escalf i suport.

L’Ajuntament de Mataró expressa el seu enèrgic rebuig a qualsevol activitat terrorista. Res justifica l’ús i l’abús de la violència. La democràcia, la participació cívica i la política són els camins i instruments per expressar les opinions i per aconseguir objectius polítics.

Donar tot el nostre suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat, que treballen a consciència per garantir la nostra seguretat.  

Declarar que la intolerància no te cabuda en la nostra societat. La unitat de tota la societat al voltant de la convivència i la democràcia ens fan forts davant de qualsevol forma de terror i barbàrie.

Mataró és una ciutat de pau.

Mataró, 25 d’Agost de 2018

 

Fitxers adjunts: