Mataró

Esmena a la totalitat a la Declaració Institucional

  • Actualitzat:
  • Creat:

No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social i política

En relació a la decisió de l’Audiència Nacional de dictar presó incondicional i sense fiança als presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, des del Grup Municipal Socialista de Mataró volem manifestar els següents punts:

El nostre respecte a les decisions judicials, però aquest respecte no ens impedeix el nostre dret de poder opinar i criticar els seus continguts i el seu impacte social.

Actes judicials tenen efectes polítics, i afecten sobre la convivència ciutadana i la situació política; per això considerem un immens error aquesta decisió i reclamem la revisió urgent d’aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d’aquestes dues persones. No comprenem que s’acusi de sedició als organitzadors de les protestes.

No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social i política, que ens porti cap un trencament més agut que acabi impedint el diàleg i l’acord.

Tal i com hem vingut fent al llarg de tot el procés que ens ha dut fins al dia d’avui, ens refermem el nostre compromís amb el diàleg i la sortida negociada al conflicte, i en la defensa de la convivència i de la unitat de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia, que ens emparen a tots i totes.

Avui, llegida la carta del President Puigdemont podem constatar que no hi ha hagut cap declaració unilateral d’Independència, ni per part del Parlament de Catalunya, ni per part del mateix President de la Generalitat.

Creiem que encara hi ha espais de diàleg possibles,

Demanem que no hi hagi ni aplicació de l’article 155, de la Constitució, ni Declaració Unilateral d’independència i que s’iniciï un procés urgent de diàleg entre els dos Governs.

Acords:

Adreçar-se als presidents de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Espanya per damnar-los que, sense ambigüitats i amb urgència iniciïn un procés de diàleg i de distensió amb la finalitat de poder torbar acords.

 

Mataró 19 d’octubre 2017

Fitxers adjunts: