Mataró

8 de març, trenquem el “ sostre de vidre”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Sortim aquest divendres 8 de març al carrer!

El 8 de març de 2018 va ser històric.

Una vaga feminista seguida a nivell internacional va sacsejar moltes ciutats de arreu del món. Marees humanes amb el color violeta de rerefons van inundar carrers i places: de manera majoritària, la ciutadania prenia consciencia de la necessitat d’eradicar les discriminacions per raons de gènere, la violència, les desigualtats, el “sostre de vidre” que encara segueix incidint i bloquejant la vida laboral i social de moltes dones. Sembla ahir, però ha passat un any, i a les portes d’un altre 8 de març, toca fer valoració d’aquella jornada.

Quin es el seu llegat? I els reptes pendents?

Les motivacions per aquesta nova jornada de vaga convocada aquest any son innegables. Sí, és cert que la idea d’Igualtat està ara a l’agenda política i social. Que s’ha transmès correctament, però els avanços estan encara en fase de construcció i s’han de traduir de manera material i concreta, donant solucions als problemes reals que pateix la societat i especialment les dones.

A contracor, l’anterior govern del PP va reconèixer el moviment feminista, però no va donar ni un pas en la direcció que reclamava la ciutadania.

El govern que encapçala Pedro Sánchez, sí que ha col·locat la igualtat entre les seves prioritats, restaurant el pacte d’Estat contra la violència de gènere, i amb lleis contra el tràfic de dones, la reforma de delictes sexuals en el Codi Penal, el reial decret contra la “bretxa” salarial i laboral està demostrant la seva voluntat d’anar més enllà de les paraules en la construcció de la Igualtat. Perquè al socialistes ens mou el desig d’humanisme i de igualtat i llibertat en una societat solidària, les dones i homes del PSC Mataró recolzem la vaga feminista del 8 de març d’enguany i us animem a participar dels diferents actes i concentracions programats per als propers dies amb aquest motiu. Conscients de la feina feta i de la molta que queda per fer, som conscients també que cap gest és inútil, i que totes les mans son necessàries, sortim aquest  divendres 8 de març al carrer!        

“ QUI NO ES MOU, NO SENT LES CADENES”                                                                                           Rosa Luxemburg

Adjunt trobareu el manifest del PSC en català i castellà.

Marga Riera, Secretària d’Igualtat

 

Fitxers adjunts: