Mataró

David Bote: “Continuaré el fil que porta cap a la transformació física i social de la ciutat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’acte de commemoració del 40è aniversari dels ajuntaments democràtics del PSC de Mataró reuneix els quatre alcaldes socialistes

Els quatre alcaldes socialistes que ha tingut la ciutat de Mataró des de la recuperació de la democràcia als ajuntaments es van trobar aquest divendres al vespre en un acte organitzat pel PSC de Mataró per commemorar el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals. Joan Majó (1979-1983), Manuel Mas (1983-2004), Joan Antoni Baron (2004-2011) van compartir amb David Bote (des de 2015) les seves impressions sobre el període que van exercir i també sobre els reptes actuals dels municipis en un acte conduït pel periodista Joan Salicrú a la Sala Casal Aliança de la capital del Maresme.

David Bote va reconèixer que “em sento el vostre hereu” i que “procuraré estar a la vostra alçada” per continuar “el fil que des del l’any 1979 hem mantingut viu, un fil continuat que porta cap a la transformació física i social de la ciutat”. L’alcalde de Mataró, que encapçala la candidatura per a la seva reelecció a les eleccions del proper 26 de maig, va insistir en què “Mataró és una ciutat treballadora i la feina és la nostra prioritat” i va comprometre’s a “exercir de capital del Maresme, sense imposicions, liderant, ajudant i compartint amb els altres municipis de la comarca, per tenir un paper propi en aquest espai urbà que serà la gran Barcelona”.

Abans, els tres socialistes que han precedit Bote des de 1979 van repassar breument el seu pas al front de l’alcaldia. Per Joan Majó, la feina del primer ajuntament va ser “tornar a posar la màquina en funcionament; l’urbanisme, les finances, la cultura, la dotació de plantilla… tot estava per fer”. El que després va ser ministre d’Indústria i va treballar a la Comissió Europea (“els millors anys de la meva vida”, va dir), va dir que sentia “alegria, il·lusió, satisfacció i agraïment” pel seu pas per l’alcaldia. “La unitat física entre el centre i els barris, la recuperació del front marítim i preparar-nos per la transició econòmics de Mataró van ser les tres grans prioritats d’aquell temps”, va concloure Majó.

Manuel Mas va admetre que “poder tenir temps, els 21 anys que vaig ser alcalde, em van permetre passar de sargir la ciutat, molt desgavellada al principi, a construir la nova ciutat, amb grans vials, parcs, rondes i equipaments”. “La Via Europa, el Parc Central, el nou Hospital, la Porta Laietana i tot el que vam fer no tenia cap altre objectiu que tots els ciutadans tinguessin accés a la mateixa qualitat de vida, visquessin on visquessin”. Mas també va recordar que “sense els equips que tenia i la gent que ens ajudava -regidors de diferents partits, funcionaris, gent activa de la ciutat no ens n’haguéssim pas sortit”.

Finalment, Joan Antoni Baron va recordar el seu govern com el de “les grans ambicions, que vam mantenir tot i la crisi, per sort d’ara, el de l’encaix metropolità i el que va viure canvis socials importants, entre el creixement de la immigració, primer, i el de les demandes socials en plena recessió”.

Els quatre alcaldes van finalitzar l’acte signant al costat de la reproducció del cartell electoral del PSC a les eleccions municipals de 1979 que portava per lema “Entra amb nosaltres a l’ajuntament”.

 

Mataró, 6 d’abril  de 2019