Mataró

“A Catalunya hem de treballar per desfer l'engany”

  • Actualizado:
  • Creado:

Miquel Iceta afirma que “un president que abdica de les seves obligacions amb Catalunya està deixant de ser president”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “a Catalunya hem de treballar per desfer l'engany; és un paper incòmode, però perseguint allò impossible es renuncia a el que és necessari. S’està produint un engany enorme a la política catalana, s’estan generant unes expectatives condemnades al fracàs”. “No pot haver-hi un diàleg efectiu mentre hi ha en marxa un compte enrere, no es pot dir ‘vull dialogar’ i dir “faré un referèndum sí o sí’, perquè aleshores una de les dues coses és falsa”, ha afegit.

 

A la seva intervenció a la reunió interparlamentària del PSC, celebrada aquest matí a la seu del partit a Barcelona, Miquel Iceta ha assegurat que “volem que el president de la Generalitat vagi a la conferència de presidents, li va amb el sou i és la seva obligació, i quan un president abdica de les seves obligacions amb Catalunya està deixant de ser president. S’ha d’anar a tot arreu, a allà on s’hagin de defensar els interessos de Catalunya”. En aquest sentit, ha recordat que “la pantalla del referèndum l’havíem passada fa estona, però ara s'ha encès el llum vermell del 'game over'” i ha assenyalat que “tenim un president de sortida, ha passat de Carles el breu a Carles el fugaç. No és normal, les legislatures estan per complir-se”.

 

“Tenim un govern a la deriva, amb una coalició inestable que perd votacions constantment. Si la CUP fos coherent amb el que diu representar no hi haurà pressupost i en matèria fiscal hi ha hagut renúncia. Sento vergonya quan sento parlar de projectes de llei elaborats a porta tancada. Prou d'enganys i més respecte al Parlament”, ha conclòs.

 

Per la seva banda, la portaveu del Grup Socialista al Parlament, Eva Granados, ha expressat “la nostra preocupació per l’emergència social a Catalunya, perquè el procés només ens porta a la paràlisi. Dir tantes mentides a tanta gent durant tant temps s’ha fet insostenible”. Per la seva banda, la coordinadora de les diputades i diputats del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha subratllat que “totes les bones notícies estan venint de la mà del grup socialista” i ha posat com a exemple “la paralització de la LOMCE, l’inici de la derogació de la reforma laboral i l’increment del salari mínim interprofessional”. Finalment, l’eurodiputat Javi López ha destacat “la necessitat de desenvolupar un pilar social europeu per combatre la pobresa i les desigualtats”.

 

 

Adjuntem informes d'iniciatives parlamentaries al Parlament i al Congrés i al Parlament Europeu

Ficheros adjuntos: